Blog de iogareusaltell

MANTRA de la TARA VERDA - om tare tuttare ture soha

Aquests dies en la nostra pràctica a la sala de ioga  l'altell de Reus estem cantant el mantra de la Tara Verda.

El 8 de març, dia de la dona treballadora, vaig voler crear una seqüència de vinyasa flow yoga inspirada en l'apoderament de la dona, i així va ser com vaig arribar a conéixer la deesa Tara i el seu mantra. Simplement va ser un amor a primera vista. :)

yoga reus tara verda

Tara, que significa estrella en sànscrit, és un Buda femení associat a la pràctica del Budisme tàntric. És coneguda com la mare de l’alliberament i representa les virtuts de l’ èxit en el treball i de les proeses. La paraula Tara deriva de l’arrel “tri” (travessar), així que el significat implícit és: ‘qui permet als ésser vius creuar l’oceà de l’existència i el patiment’. És diu que la seva compassió pels ésser vius, el seu desig de salvar-los del patiment, és més fort que l’amor d’una mare pels seus fills. 

Una de les llegendes sobre la deessa Tara diu que fa molt de temps enllà, Tara va néixer com a filla d’un rei. Tara era una princesa molt espiritual i compassiva, regularment feia oferiments i cantava pregaries als monjos i monges. Els monges van dir-li que gràcies a la seva devoció, demanarien que fos reencarnada en home i així ella podria difondre les ensenyances budistes. Ella va respondre que no hi havia forma masculina o femenina, que res existia realment, i que ella desitjava romandre en forma femenina per servir als altres ésser fins que tothom pugui arribar a la il·luminació. Va insinuar la falta de coneixement dels monges en pretendre que només els homes podien ser predicadors de la religió Budista.

La deesa Tara té vint-i-una diferents encarnacions associades a diferents qualitats. Una de les encarnacions més venerades és la de la Tara Verda, que simbolitza l’energia femenina de la intuïció i de la creació.

El Mantra de la Tara Verda fa: 

Yoga reus mantra tara verda sanscrito

OM significa “el sagrat cos, paraula i ment dels Budes”.

TARE “Aquella que allibera del patiment verdader”.

TUTTARE “que elimina totes les pors, afeccions y patiments”.

TURE “que concedeix tot l’èxit”.

SOHA significa “que pugui tenir la força per arrelar en la meua ment el significat del mantra”.


Aquí deixo un link de youtube del mantra: 

Mantra Tara Verda

A mi m'agrada molt cantar-lo després de la pràctica d'assanes, avans de descansar en savasana.  Pel feedback que he rebut en les sessions és un goig compartit per totes. ;) Fonts:

http://www.crystalinks.com/tara.html

http://www.exoticindiaart.com/article/tara/

http://hermandadblanca.org/significado-om-tare-tuttare-ture-soha/

https://ayurvedatibetano.es/wordpress/invoca-a-tara-verde-para-que-se-cumplan-tus-deseos/

http://kadampa.org/es/buddhism/puyha-de-tara

http://nin-hursag.blogspot.com.es/2015/06/tara-buda-femenino-la-misericordia-que.html


Comentarios

No hay ningún comentario

Añadir un Comentario: